Jean Vesselle Champagne
Beliggende i byen Bouzy, som især er kendt for den gode kvalitet af Pinot Noir druen, var Jean Vesselle op til begyndelsen af det 20. årh. mest kendt for at producere fremragende rødvine på Pinot Noir, mens Chardonnay og Pinot Meunier druerne blev solgt videre til store producenter. Den økonomiske situation gjorde det imidlertid umuligt at sælge disse druer, og Jean Vesselles bedstefar begyndte derfor selv at lave champagne. Jean Vesselles far fortsatte produktionen af champagne, men solgte dog ca. 30-60% af druerne, og først da Jean overtog firmaet, blev det besluttet at anvende hele drueproduktionen selv, hvilket man stadig gør i dag. I forhold til de adskillige millioner flasker, som de store champagnefirmaer producerer årligt, må Jean Vesselles årlige produktion på ca. 100.000 flasker siges at være beskeden.
Siden Jean Vesselles død i midten af 1990’erne har datteren, Delphine Vesselle og hendes mand David, stået ved roret. Med stor dygtighed har de sammen udviklet Champagne Jean Vesselle, og deres champagner nyder stor anseelse i brede kredse og er samtidig ‘value for money’. Firmaets nuværende 15 ha. er udelukkende beplantede med Pinot Noir (90%) og Chardonnay.
Viser alle 9 resultater